Riktigt griskött

En glad gris är en god gris, sägs det. Vi vet att det stämmer. Att det sen känns mycket bättre när man vet att djuren haft det bra gör naturligtvis sitt till.

 

Vårt mål är att producera Sveriges godaste griskött. Vi gör det genom att se till att våra grisar trivs. Att de får fri tillgång till grovfoder och möjlighet att böka och röra sig ordentligt gör också att de växer lite långsammare så att smakerna hinner mogna. Grovfodret och möjligheten att beta på sommaren bidrar till att det kan bildas mer av nyttiga omega-3- fettsyror i köttet.

 

Sen är det viktigt hur grisen styckas. Merparten av vårt kött styckas av Svenskt Butikskött som fått pris för sin skicklighet. En kotlett exempelvis ska helst ha en rejäl fettrand kvar. Det är nämligen där som mycket av smaken sitter. En sådan detalj missar inte våra mästerstyckare.

 

Kort sagt, vårt griskött smakar som riktigt griskött ska smaka.