Snart är det Jul!

griljeradjulpress

 

Snart är det jul och det är Glädjande att fler och fler väljer en Ekologisk skinka i år!

Utvecklingen i Livsmedels Sverige är det nog många som inte har en aning om. Det mesta har blivit stort och rationellt för att livsmedel skall bli så billigt som möjligt.

På gårdarna skall man bli effektivare för att man, när man kör grisarna till slakteriet skall stanna vid så få ställen som möjligt!

På slakterierna skall man slakta så många djur som möjligt för att de skall bli lönsammare. Där kan man ju också samordna transporter av kött till centrallager så att det blir billigare och mera effektivt.

Livsmedelskedjorna vill också ha stora kvantiteter och de skall helst vara likadant så att kunden hela tiden får det som den är van vid och har man extrapriser så vill man ju inte att varan skall ta slut.

Allt skall finnas hela tiden överallt.

Att tjäna pengar på djur är känsligt. Men självklart måste vi driva lönsamma företag och vi är ödmjuka för det och försöker alltid ha djurens väl främst.

På denna bloggen får ni följa mina tankar och får veta lite mera om våra dagliga sysslor med KRAV grisarna.

Först ut är dessa kompisarna på ca 10 dagar som tillsammans med c.a 100 andra små kultingar får  av min omsorg varje dag på vår BB avdelning. Han tittar om det finns ngn gott i den nya halmen

.2013-12-16 15.53.02