Revbensspjäll med rödkål

Revbensspjäll med rödkål

Hemligheten med denna underbart goda rätt ligger i att värma rödkålen i skyn från de ugnsrostade spjällen.

Räcker till 8 personer på julbord eller 4 personer som huvudrätt
1.5 kg tjocka revbensspjäll
salt
4 cm färsk, skalad och finriven ingefära
2 msk honung
0.5 dl äppeljuice
0.5 dl vitt vin

Sätt ugnen på 150 grader. Gnid in köttet med salt, ingefära och honung. Placera i snäv ugnsfast form och tillsätt äppeljuice och vitt vin. Vänd på köttet var 30 minut. Fortsätt tills köttet är mjukt, cirka 2.5 timmar. Glöm inte att ta vara på skyn. Enklast gör man det genom att låta den svalna och därefter skeda eller lyfta bort fettlagret som ligger ovanpå.

Rödkål:
En burk rödkål, ca 500 gr

Skyn från revbensspjällen

Sila ner skyn från revbensspjällen i en kastrull. Krama ur rödkålen och lägg i skyn. Värm långsamt och låt sjuda i 10 min. Smaka av med salt och vitpeppar.

Servera rödkålen med varma revbensspjäll.

Njut!