Recept

 

 

Fläsklägg med rotmos

Feb 17, 2012 Recept

Fläsklägg med rotmos

Mångas favorit och en klassiker som visserligen ska kokas länge men som egentligen kräver en ganska liten arbetsinsats.

läs mer

Griljerad julskinka och snabbsenap med sting

Dec 19, 2011 Recept

Griljerad julskinka och snabbsenap med sting

Vissa föredrar att koka sin julskinka, andra att ugnsbaka den. Oavsett vilken metod man väljer är det viktigt att ha koll på innertemperaturen. I klassiska recept på julskinka ska innertemperaturen vara 70 – 75 grader. Ju lägre temperatur man väljer ju saftigare blir skinkan.

läs mer

Bråkad gris med toskansk kryddning

Nov 1, 2011 Recept

Bråkad gris med toskansk kryddning

Detta är en mycket god variant på den toskanska porchettan. Ordet bråkad betyder sönderdelad och det är just vad karrén blir efter lång bakning i låg ugnsvärme. Fänkål är en fantastisk smakkamrat till fläsk i alla dessa former. Här i kombination med rosmarin, salvia, vitlök och vitt vin. Ta vara på skyn. Avlägsna det övre lagret fett med hjälp av en sked och ringla sedan skyn över det sönderdelade köttet.

läs mer

Raggmunk med fläsk och rårörda lingon

Nov 1, 2011 Recept

Raggmunk med fläsk och rårörda lingon

Den här rätten är mångas absoluta favorit och en klassiker som har allt. Husmanskost när den är som bäst – en läcker kombination av frasigt, salt, sött och syrligt. I just det här receptet har vi gjort raggmunkarna extra frasiga och lite mer som rårakor genom att utesluta mjölken.

läs mer

Revbensspjäll med rödkål

Nov 1, 2011 Recept

Revbensspjäll med rödkål

Hemligheten med denna underbart goda rätt ligger i att värma rödkålen i skyn från de ugnsrostade spjällen.

läs mer

Fläskrullader fyllda med Västerbottenost i astrakancidersås och rotfruktsmos

Nov 1, 2011 Recept

Fläskrullader fyllda med Västerbottenost i astrakancidersås och rotfruktsmos

Hovtraktören Werner Vögeli gjorde succé på Operakällaren med den här rätten. 1997 korades den till Årets Nationalrätt. Den är fantastiskt god. Dessutom är den förhållandevis lättlagad.

läs mer