Raggmunk med fläsk och rårörda lingon

Raggmunk med fläsk och rårörda lingon

Den här rätten är mångas absoluta favorit och en klassiker som har allt. Husmanskost när den är som bäst – en läcker kombination av frasigt, salt, sött och syrligt. I just det här receptet har vi gjort raggmunkarna extra frasiga och lite mer som rårakor genom att utesluta mjölken.

(4 personer)

Rårörda lingon:

5 dl lingon
2 dl socker
Blanda lingon och socker i en bunke. Rör med slev tills sockret löst sig.

Fläsk:

600-800 gr rimmat stekfläsk i skivor
smör
Stek fläsket knaprigt i lite smör. Håll fläsket varmt och spar flottet till stekningen av raggmunkarna.

Raggmunk:

1 kg potatis
2 ägg
1 msk mjöl
salt och peppar
smör och flottet från det stekta fläsket

Vispa ihop ägg och mjöl. Skala och grovriv potatisen. Krama ur så mycket vätska du kan. Blanda hastigt med smeten. Salta och peppra. Värm smör och flott i ganska het stekpanna. Klicka ut smeten och tunna ut. Stek raggmunkarna frasiga och vackert gyllene på båda sidor.

Servera omgående medan raggmunkarna är frasiga och varma tillsammans med fläsk och lingon.