Pressmeddelanden

 

Gå till presskontakt om ni behöver mer information»

 

 

Nytt rekord för ekologisk julskinka

Dec 21, 2016 Pressmeddelande

Ökningen är ungefär 20 procent jämfört med förra julen.

läs mer

Nära 50 procent fler ekogrisar på ett år

Mar 23, 2015 Pressmeddelande

Nära 50 procent fler ekogrisar på ett år

Det kraftiga suget efter ekologiskt griskött har gjort att fler grisbönder nu vågar ställa om sin produktion för att möta efterfrågan.

läs mer

43 procent vill ha ekologisk skinka i år

Dec 15, 2014 Pressmeddelande

Jord på Trynet Pressmeddelande 2014-12-15 Wordfil att ladda ned finns här»   Nästan sex av tio tycker att julskinkan är den viktigaste maträtten på julbordet och alltfler bryr sig om hur grisen har haft det. 43 procent väljer helst ekologisk julskinka, en kraftig ökning jämfört med förra året. Det visar en helt färsk undersökning av drygt 1000 konsumenter som undersökningsföretaget YouGov gjort på uppdrag av landets 24 ekologiska KRAV-grisuppfödare.   Julskinkan intar en särställning på julbordet. Hela 57...

läs mer

Vi har vunnit Änglamarkspriset 2014

Sep 2, 2014 Nyheter, Pressmeddelande

Årets Änglamarkspris hade temat ”Svenskt på tallriken” och 300 personer, organisationer och företag nominerades. Därefter valdes tre finalister; Jord på trynet, KRAV-märkta Sju Gårdar och projektet Bee Urban. Totalt röstade 6000 personer, dubbelt så många röstande som året dessförinnan. Att vi var de som vann var fantastiskt roligt och ärofullt och sporrar oss att arbeta för att ännu fler grisar skall få Jord På...

läs mer

En av tre vill ha ekologisk julskinka i år

Dec 12, 2013 Pressmeddelande

35 procent av svenska folket vill ha ekologisk julskinka i år. Och 76 procent tycker det är viktigt att julskinkan kommer från djur som haft det bra. Det visar en färsk undersökning som undersökningsföretaget YouGov gjort på uppdrag av landets 24 KRAV-grisproducenter.   I år kommer nästan 3 procent av alla julskinkor i handeln att vara ekologiska. Det är nästan fyra gånger så hög andel jämfört med andelen ekologiskt griskött under resten av året. – Vi känner att det finns ett ökat sug efter ekologiskt även...

läs mer

Jord på Trynet prisas för ekologisk gastronomi

Mar 16, 2013 Pressmeddelande

Idag tar Jord på trynet emot stipendiet för främjande av ekologisk gastronomi till Lars Pluto Johannisons minne. Priset delas ut av M Sandahls Foundation som sedan 1962 verkar för den nordiska gastronomins utveckling.

läs mer

Ekologiska julskinkor slår rekord

Nov 27, 2012 Pressmeddelande

Ekologiska julskinkor slår rekord

Antalet julskinkor från KRAV- grisar blir rekordstort i år. Totalt beräknas 230 ton julskinka nå handeln från nu och fram till jul.

läs mer

Fyra av tio vill ha ekologisk skinka till jul

Dec 19, 2011 Pressmeddelande

Nio av tio konsumenter, 88 procent, kommer att äta skinka i jul. Fyra av tio, 38 procent, tycker det är viktigt att skinkan är ekologisk.

läs mer

Rekordstor ökning av KRAV- grisar 2011

Nov 30, 2011 Pressmeddelande

Antalet grisar som fick gå ute på grönbete ökade med 20 procent under 2011.

läs mer